Alcúdia

Mallorca

El municipi té dos centres urbans, el centre històric, amuradat amb la murada medieval i moderna, amb casals renaixentistes, amb carrers peatonals. Destaca la ciutat romana de Pollentia, i el teatre romà. Les seves cales i platges, el seu paisatge de la muntanya de la Victòria. Municipi entre dues badies amb un gran atractiu per als visitants, amb una infraestructura hotelera important, i zona de visita per la pràctica esportiva, i pels seus atractius culturals, i lúdics. El turisme és la font econòmica més important del municipi, i es combina amb l’activitat del sector primari, la pesca. Poble tradicionalment pesquer, amb el Moll dels Pescadors, al Port d’Alcúdia.

Pueblo candidato a

Premio Mejor Pueblo Cultural

Alcúdia és un dels espais de Mallorca amb història molt singular. Des de la prehistòria a la història. des de talaiots a restes romanes, amb la ciutat romana de Pollentia i el teatre romà. El museu monogràfic. El recinte amuradat medieval que envolta el centre històric és un dels atractius històrico-culturals únics a Mallorca, juntament amb el segon circuit de murada moderna. Ronda Murada, Porta de Sant Sebastià, Porta del Moll, Pont de la Vila Roja, els Bastions, els casals renaixentistes recuperats i restaurats, tant a nivell públic com a privat. Alcúdia gaudeix d'espais culturals importants com la Biblioteca d'Alcúdia Can Torró, el casal de Can Doménec, el Casal de Can Fondo, entre d'altres espais de gran importància històrica i arquitectònica, al costat de molts de casals que les famílies d'Alcúdia han recuperat. l'Església de Sant Jaume, el Museu parroquial, l'Ermita de la Victòria, l'Oratori de Santa Anna, sa Torre Major, són alguns dels indrets visitables i belllíssims del municipi.
Un municipi cultural, amb grans atractius durant tot l'any potenciat pel seu Auditori, el seu patrimoni humà, l'escola municipal de música, associacions culturals.
Alcúdia té activitats culturals durant tot l'any. Actes festius, tradicionals, cicles culturals, artístics i musicals.
La gastronomia única vinculada amb productes com la sípia, el peix, la llagosta forma part de l'oferta dels establiments del municipi, a més de tot tipus de cuina.

Premio Mejor Pueblo Marítimo

Alcúdia conserva el nucli del Moll pesquer, la Confraria de pescadors de la badia, el petit moll del Barcarès. Aquests espais recorden la tradició pesquera del municipi. A nivell professional continua la tasca dels pescadors, amb les seves barques al Moll pesquer que surten a feinejar de manera periòdica, oferint els productes de la mar km. zero. així, al Port d'Alcúdia i en relació als pescadors el municipi celebra a la primavera la fira de la sípia. No només la sípia de la badia és un dels atractius gastronòmics, també el peix en general, la llampuga i la llagosta. Gairebé totes les famílies alcudienques en el seu passat s'han dedicat a la pesca i a l'agricultura.
Alcúdia, a més disposa d'un gran patrimoni immaterial de tradició de mestres d'aixa, de fabricació d'embarcacions que han sortit des de les drassanes del municipi cap a molts indrets del món.
Elements arquitectònics de defensa formen part del paisatge de la cosa. i la bellesa dels seus paratges naturals la Victòria, es Coll Baix, Alcanada, Puig de Sant Martí, s'Albufereta, Maristany. Alcúdia té una infinita riquesa que encisa als visitants.

Bck to top