Batea

Batea

Batea és un poble pagès d’ arquitectura medieval que conserva, en els seus carrers, tot l’ aroma de la tradició agrícola però que ha sabut prosperar oferint als seus quasi 2000 habitants tots els serveis per tenir una excel·lent qualitat de vida. Un bateà gaudeix des d’una llar d’infants, amb la possibilitat de cangur a domicili , fins a un servei de medicina esportiva municipal, i també d’hospital de dia , residència , Institut-escola , casal jove i de jubilats, instal·lacions esportives ( pavelló poliesportiu , pistes de padel , piscines d’ estiu i climatitzada, camp de futbol), cinema setmanal , radio municipal , servei d’agricultura municipal , servei funerari municipal , wifi lliure …
Disposa, a més a més, d’el Carnet Viu Batea, que per un preu simbòlic permet l’accès gratuit a tots els serveis culturals i esportius municipals.

Batea és el primer productor de vi de Catalunya i als més de 20 cellers bateans s’ elaboren els vins catalans més guardonats en els diferents concursos.
Com diuen a la nostra comarca : Batea més!!! .

Pueblo candidato a

Premio Mejor Pueblo Agrícola

Batea és el tercer poble de Catalunya en nombre d’explotacions agrícoles , i el primer productor de vi de Catalunya, amb més de 20 milions de kgs de raïms, a Batea és produeix el 20 per cent de la garnatxa blanca del món . També compta amb més de 20 cellers que elaboren els vins més guardonats de Catalunya i en el cas dels vins de garnatxa els més guardonats del món, ( al recent concurs de les garnatxes del món 20 de les 80 medalles van ser per a vins produïts a Batea ). I no ens podem oblidar dels olis que, sense tenir la rellevància del vins, també estan conquerint els millors reconeixements per la seua excel·lent qualitat . No podem obviar que més del 30 per cent dels conreus de Batea son ecològics, que a Batea existeixen, a més conreus, de tòfones i d’altres d’experimentals . Entre tots fan de Batea un referent en el món agrari .

Premio Mejor Pueblo Cultural

La seva arquitectura medieval molt ben conservada, amb porxades florides, una església barroca i varies capelles dels segles XVII i XVIII, i el seu museu de Memòria històrica ( museu de la Sang) dedicat al serveis mèdics durant la batalla de l'Ebre) fan de Batea una vila de gran interès cultural. A l'estiu es celebra la bonica Fira Medieval, organitzada per l'associació de Dones La Templada, amb parades d'artesans tradicionals, música, i jocs. L'Associació Cultural Patronat de Batea du a terme diferents activitats literàries i musicals durant tot l'any, i publiquen una interessant revista sobre la història, l'arquitectura i les tradicions del nostre poble.

Bck to top