Penelles

Penelles

Els prop de mil anys d’història fan del nostre poble un lloc amb arrels profundes, amb uns veïns i veïnes que estimen la terra i els seus orígens i que junts lluitem per sobreviure en aquestes èpoques contra la despoblació rural.

Penelles es un municipi que, des dels seus orígens ha viscut gràcies a l’agricultura del cereal, panís, alfals… i cada vegada menys de la poma i la pera. També la ramaderia, el sector porcí el mes comú, aquesta es la nostra font de riquesa.

Noves varietats ens sorprenen, aquests últims anys en sortir del fred s’ha tenyit de groc tot el nostre poble, l’atzar, o la colza ens han fet encara mes reivindicatius.

Mirada cap al passat, amb els peus al present i la vista cap on volem anar, som actius, emprenedors i participatius, això ens a fet provar coses noves, res a veure amb la nostra tradició, el que es cert que la gent ens visita i que nosaltres estem molt contents d’acollir-los i explicar-los-hi el que som i el que ens agradaria ser.

La imaginativa idea que Penelles mima com una criatura acabada de néixer, ens obra una opció més a tots nosaltres, un valor afegit al nostre poble. Els nostres carres han esdevingut lloc de passeig de molts turistes i visitants, alguns diuen de nosaltres que som un museu a l’aire lliure

Premio Mejor Pueblo Cultural

LA REVOLUCIÓ RURAL: DEL CAMP AL CENTRE CULTURAL
En molt poc temps, Penelles s’ha convertit en un dels punts de més interès turístic de la Catalunya rural. I és que, a més de ser un racó idoni per desconnectar dels frenètics ritmes de la ciutat, aquesta localitat compta amb un reclam de gran impacte: el seu street art.
El poble ja compta amb més de 120 murals amb motius i estils pictòrics de tot tipus, des del realisme de les seves escenes naturals fins al surrealisme d’alguns paisatges de fantasia. Una oferta tan extensa que l’Oficina de Turisme de Penelles posa a disposició dels visitants un mapa (pel valor d’1 euro) amb la ubicació exacta de cadascuna de les obres per poder endinsar-se en aquest particular museu a l’aire lliure sense deixar escapar ni un sol quadro.
¡Una gran aposta que demostra que el món rural té molt per oferir al marc cultural de Catalunya!

Bck to top