Sant Pol de Mar

Sant Pol de Mar

Sant Pol de Mar és un exemple de poble mediterrani, amb carrers estrets, cases blanques i esglaonades, i amb les barques descansant sobre la sorra granulada d’unes platges que retallen la costa. Durant segles, aquesta vila marinera ha estat coronada per l’ermita de Sant Pau i les magnífiques vistes que proporciona del litoral maresmenc.

Pueblo candidato a

Premio Mejor Pueblo Marítimo

Sant Pol de Mar forma part de la marca turística Barris i Viles Marineres, com a municipi que segueixen conservant vives les tradicions i arrels lligades al mar.
És un poble amb un marcat caràcter mariner el qual es reflecteix en l'arquitectura, les platges i les festes populars. En aquest sentit, és l'únic poble del litoral català que conserva en actiu una maquinària de treure barques, coneguda com la "Caseta del Motor".
Sant Pol de Mar també té un nom propi en el món la gastronomia, no només per les reconegudes maduixes de la Vallalta que s'hi cultiven, sinó també perquè durant 30 anys va acollir el restaurant Sant Pau, de la santpolenca Carme Ruscalleda, la cuinera que ha guanyat més estrelles Michelin.
Una visita obligada per a tothom que visita la vila és l'ermita de Sant Pau, que ofereix una panoràmica excel·lent de la costa del Maresme, que arriba fins a Barcelona capital i que, quan hi ha bona visibilitat, permet veure el Montjuïc. La capella de Sant Pau conformava un dels elements de l'antic monestir de Sant Pol del Maresme, el qual va donar posteriorment origen i nom a la vila de Sant Pol de Mar. Es tracta d'un edifici catalogat com a bé cultural d'Interès Nacional del patrimoni català i bé d'Interès Cultural del patrimoni espanyol.

Bck to top