Solsona

Solsona

Solsona és una ciutat petita de pedra vella, de tradicions viscudes, de cultura artesanal, una «ciutat amb Caràcter». El títol de ciutat el concedí Felip II l’any 1594, però a Solsona s’hi viu i passeja com en un poble, tothom es coneix i té poc més de 9.000 habitants; no hi ha cap semàfor, ni cap plaça d’aparcament al carrer on calgui pagar per deixar-hi el vehicle, per cèntrica que sigui. La seva voluntat és respectar l’entorn i especialment el patrimoni, difondre la cultura artística, folklòrica, patrimonial i gastronòmica. Es conserva l’entramat de carrers medievals, amb la catedral de Santa Maria, síntesi del romànic, gòtic i barroc, places i carrers on ballen els gegants per la Festa Major (declarada Festa Patromonial d’Interès Nacional) o els del Carnaval (declarada Festa d’Interès Turístic Nacional), de fet és la ciutat de Catalunya amb més gegants i bestiari popular per metre quadrat. Aquest patrimoni festiu s’explica i es pot visitar qualsevol dia de l’any al Quarto dels Gegants i a Lo Cal Boig. Però no només es poden visitar gegants, ja que durant l’any s’organitzen festivals de música, concerts, teatre, fires i una extensa agenda cultural que ocupa bona part de l’any.

Premio Mejor Pueblo Cultural

- Formem part de la marca "Ciutats amb Caràcter" concedit per l'Agència Catalana de Turisme, i tenim concedides 3 flors de la marca "Viles florides"
- El reconeixement festiu vinculat als gegants del Carnaval i de la Festa Major fan que siguin l'excusa per visitar-nos qualsevol dia de l'any
- L'extensa agenda cultural amb festivals de música, teatre, concerts, fires i festes locals
- Posem fàcil conèixer i difondre les nostres tradicions, la nostra història i les nostres festes, a través de visites guiades, i perquè ens agrada compartir-ho.

Bck to top