Tossa de Mar

Tossa de Mar

Tossa de Mar ofereix mar i muntanya, un paisatge únic amb una història que inspira art i cultura, tradicions arrelades, gastronomia i hospitalitat mediterrània.

La postal del cap de Tossa, amb les muralles que protegeixen la històrica Vila Vella, és una de les fotografies més recurrents del litoral català. És una imatge pintoresca, d’aires mariners i mediterranis, romàntica i plena d’autenticitat.

Pueblo candidato a

Premio Mejor Pueblo Marítimo

El recinte emmurallat de la Vila Vella, declarat monument històric artístic nacional l’any 1931, és l’emblema del municipi. Construït als inicis del s. XIII per protegir la població dels atacs dels pirates, actualment és l’únic exemple de població medieval fortificada que encara existeix al litoral català.

Les seves cales i platges tranquil·les, el color de les albades reflectides al mar, els penya-segats que voregen la costa i la seva natura en estat pur, conformen un paisatge que emociona i atrapa els sentits.

Tossa té una cuina amb particularitats pròpies on es barregen productes de la terra i el mar. Donada l’estreta vinculació de la vila amb el mar, un dels plats locals més característics, herència de la cuina de barca que es feia a bord de les embarcacions d’arrossegament i a les teranyines quan els pescadors havien de passar moltes hores al mar, és el cim i tomba. Després d’haver estat preparat per generacions d’homes de mar, avui el podem trobar a les taules dels restaurants de la vila com especialitat local.

Tossa pertany a la marca turística “Barris i Viles Marineres” de l’Agència Catalana del Turisme des del 2019.

Bck to top